Thomas Haglund

Om kursen


Under kursen kan du lära dig mer om hur du interagerar med andra musikanter i en grupp. Vi kommer att gå igenom grundläggande rytmik, frasering av sång och instrumentalinsatser samt de grundelement som är viktiga när man spelar tillsammans med andra i grupp. De förkunskaper som behövs är att du har grundläggande insikt om ditt instrument. Du behöver inte vara ’jätteduktig’.

Vem är då jag som tänker hålla kursen? Jag heter Thomas Haglund och har sedan 1967 spelat Bluegrass i de mest varierande sammanhang. Under två år var jag medlem av Jimmy Martins Sunny Mtn Boys och spelade in 22 låtar med honom på Ghusto Records i Nashville. Här hemma har jag under trettio år spelat med merparten av den svenska artisteliten och gjort inspelningar med artister i de mest varierande genres, bl.a. med Per Gessle, Agnetha Fältskog, Alf Robertson, Lasse Berghagen, Totta Näslund, Hasse ’Kvinnaböske’ Andersson, Wilmer X för att nämna några.

Du kommer med all säkerhet upptäcka nya aspekter av ditt musicerande och kommer att vara mer och väl förberedd inför de olika jamsessions som äger rum under själva festivalen samt kunna ta med dig dessa kunskaper till andra sammanhang där du spelar.

Låter det intressant?

Gör i så fall en intresseanmälan till:

t.haglund.music@telia.com

Observera att det endast är en intresseanmälan och att det inte innebär ett definitivt åtagande. Jag behöver sondera intresset för en sådan kurs och kommer att vara mer specifik i mina tankegångar kring kursen när du skriver till min mailadress.
Jag hoppas du tycker detta låter intressant och ser fram emot att få besvara dina eventuella frågor och utveckla mina tankegångar kring denna kurs.

Mvh,
Thomas Haglund