Bokade band 2023

Vi är stolta att presentera de bokade banden till festivalen 2023. En härlig blandning av artister och musik!

DOWNHILL BLUEGRASSBAND

Downhill Bluegrass Band är ett av Europas mest prestigefyllda, välkända och högt ansedda bluegrassband. Den femmannagruppen, bestående av musiker som är väl respekterade både i Europa och USA, spelar traditionellt rotad bluegrass med en modern utstrålning. Bandet kommer från Bergslagen, en region i Sverige som är kulturellt präglad av sina tunga industrier och gruvdistrikt.

DUNDERHEAD

Med både egna och traditionella låtar bjuder Dunderhead på musik där känslomässiga och fartfyllda låtar finns på repertoaren. Dunderhead blev utnämnda till Europas bästa bluegrassband 2014 utav EWOB (European World of Bluegrass).

GRASSRIDE

Grassride spelar ren traditionell bluegrass och kan stoltsera med att vara trefaldig vinnare i bluegrass-kategorin vid SM i countrymusikthe Swedish Championship in Country Music

FOLKTOWN

Det rutinerade bluegrassbandet Folktown bjuder dig som lyssnar på känslofyllda kärleksballader, sorgsna folkmelodier, drivna bluegrasslåtar och tajt stämsång.

BIRD AND KITE

Ett svenskt americana/folkband bildat av kärleken till harmonisång, själfulla texter och driv.

SELF RISNING FLOUR

Self rising Flour från Finland är vår internationella akt. Ni kommer få höra orginal och coverlåtar med både groove och soul.

MOREAU BAND

Ingen har väl missat the shooting star Theo Moreau som tog folket i tv-soffan med storm i programmet ”Bröderna Noréns underbara resa”. Med bluegrassmusiken pumpandes, inte bara i generna bjuder Moreau band er på sagolika toner.

BERGLUNDZ SVÄNGGÄNG

Torsåkersbaserade bandet som bildades av systrarna Berglund 2014 bjuder på allt från historier, härlig stämsång om hjärta, smärta och ond bråd död.