Mer som händer

Torsåkersbygden är fantastisk att samarbeta med och det är många som vill erbjuda er besökare mer just runt Bluegrassfestivalen. Här har vi samlat en del med smått och gott som ni kan fylla er vistelse med.


Torsdag 29 juni

Campingen är öppen!

Ingen har väl missat Bluegrasscampingen på Torsåkers IP. Här samlas besökare, musiker och en och annan bybo för att att lyssna och spela tillsammans.

Kontakt campingen


Musikpicknick i Bergs gamla skola

TID: KL. 13:00 PLATS: Bergbyvägen 68, Torsåker
Föreningen Bergkultur bjuder in till en hel dag fylld med musik i deras trädgård. Ta med din picknick korg, en filt, solstol och slå dig ner för att njuta av gemenskapen och fantastiska band.

Entré: frivillig Swishslant till 0707421677
www.bergkultur.se

Evenemanget Musikpicknick i Bergs gamla skola på Facebook


Fredag 30juni

Vretas Saloon, café & museum

TID: 14:00-18:00 PLATS: Malmjärnsvägen 19, Torsåker
Gör ett besök till en svunnen tid och passa på att ta en fika på Vretas Saloon, café och museum. Här möts du av sheriffen i den härliga Vreta Västern i Fors City. Väl värt ett besök!

Vretas Saloon på instagram


Lördag 1 juli

Öppet hus på Gammelgården

TID: 10:00-14:00 PLATS: Klocksbergsvägen, Torsåker
Hembygdsgården, eller ”Gammelgården” som vi säger är en plats som har stor del i festivalens historia. Det var här allt startade 1984 och Torsåkers Bluegrassfestival arrangerades här i många innan det flyttades till där vi är idag. Omgärdad av vackra skogar och en storslagen vy ner mot byn bjuder denna plats på många fina minnen och fototillfällen. Passa på att besöka den fina gamla Gammelgården och res tillbaka till en svunnen tid.

Denna dag kommer det anordnas en Folkdräkts-marknad. Passa på att ta dig dit och se om du hittar vad du letar efter.

Torsåkers Hembygdsförening på facebook


Vretas Saloon, café & museum

TID: 11:00-15:00 PLATS: Malmjärnsvägen 19, Torsåker
Gör ett besök till en svunnen tid och passa på att ta en fika på Vretas Saloon, café och museum. Här möts du av sheriffen i den härliga Vreta Västern i Fors City. Väl värt ett besök!

Vretas Saloon på instagram


Söndag 2 juli

Bluegrassgudstjänst

TID: 11:00 PLATS: Torsåkers kyrka
Som alltid avrundar vi helgen och festivalen med en Bluegrassgudstjänst i Torsåkers kyrka. Denna gång med Amazing Grass – Fri entré


Bilbingo vid Tors Loge

TID: 16:00 PLATS: Tors Loge
Avrunda festivalhelgen med att testa lyckan i bilbingo! Första utrop klockan 16:00 och försäljning av brickor startar klockan 14:45.